Artikler

3899 2925 admin_lg

Den panegyriske skatt

Se den arkeologiske kulturskatten på Bryggens Museum Utstillingen «Legender i gull» fra Bulgaria er åpen til 10. desember Av: Janicke Larsen/Formidlingsleder, Bymuseet i Bergen  Du får trolig bare sett den panegyriske skatten en gang i livet. Et av verdens mest kjente arkeologiske funn står utstilt på Bryggens Museum. I 1949 gravde tre brødre ut leire for…

5184 3456 admin_lg

Arkeologens møte med hyperboreerne

Arkeologens møte med hyperboreerne Av: Janicke Larsen/Formidlingsleder, Bymuseet i Bergen I januar 1991 reiste jeg til Tromsø for å studere jus. I en guffen leilighet i en fremmed by i mørketiden, følte jeg meg ikke fullt så tøff som jeg hadde gjort før jeg reiste. Jeg fikk ikke sove og ble sittende oppe om natten…

1365 1250 Ove Sjøstrøm

Møt gullskattens voktere i Bergen

En flere tusen år gammel gullskatt og en trakisk konge: Begge kommer til Bergen i begynnelsen av september!

665 478 admin_lg

Arkeologisk kulturskatt til Bergen

Du møter skjønnhet som gjør deg andektig. I tillegg møter du en mytologisk verden de fleste nordmenn allerede har et forhold til gjennom de greske og romerske legendene og mytene. Mange av disse har sin opprinnelse i den trakiske kulturen.

1920 1080 admin_lg

Verdt sin vekt i gull

Gjenstandene som vises i utstillingen «Legender i gull» er nasjonalklenodier i Bulgaria, og verdien kan knapt måles i penger.

1280 981 Ove Sjøstrøm

Opp i Europeisk førstedivisjon

Utstillingen «Legender i gull» kommer til Bryggens Museum i høst. Den inneholder flere tusen år gamle gjenstander, noen i rent gull, fra den trakiske kulturen. Trakia utgjorde et stort geografisk område ved Svartehavet og hadde sitt tyngdepunkt i det som i dag er Bulgaria.